Kako pripraviti čudovit in nepozaen "Babyshower" dogodek?

Babyshower je čarobna dojenčkova zabava, ki jo prirejajo pričakujoči starši nekaj tednov pred prihodom novega člana družine. V Sloveniji je trend da je Baby shower namenjen ožjim prijateljicam, čeprav se tudi to spreminja. To je priložnost, ko se zberemo, da bi proslavili prihod novega bitja z ljubeznijo, veseljem in v prijetni družbi. Ta praznovanja, polna smeha, daril in sladkih dobrot, imajo globoke korenine v zgodovini, ko so bile tihe molitve in blagoslovi za varno materinstvo del vsakdanjega življenja.

Praznujemo pa ne le rojstvo, ampak tudi prehod ženske v materinstvo. Materinstvo pomeni za žensko pravo osebnostno transformacijo. Zato je dojenčkova zabava priložnost, da se posvetimo njej, ki se je skozi celo nosečnost čudovito spreminjala. V tem času je še bolj pomembno, da se počuti ljubljeno in sprejeto.

Ne glede na to, ali ste bodoča mamica, ki pričakuje svojega prvega otroka, ali pa najboljša prijateljica, ki načrtuje to posebno praznovanje, pomembno je, da se energija zabave preliva v vibraciji ljubezni in lepem pričakovanju tega radostnega dogodka.

Vsako praznovanje se začne z načrtovanjem. Izbira popolne lokacije za dojenčkovo zabavo lahko resnično naredi ta dogodek nepozaben. Z veseljem vam bomo pomagali pri iskanju idealne lokacije, ki bo ustrezala vašim željam in potrebam. Ne glede na to, ali si želite udoben notranji prostor ali čarobno zunanje okolje, smo tukaj, da poskrbimo za vse podrobnosti!

Prvi korak je, da določite proračun za dogodek. Razmislite koliko sredstev ste pripravljeni nameniti za najem prostora, saj ta odločitev predstavlja temelj vašega načrtovanja. Pri postavljanju proračuna je ključno, da ste realistični in natančni. Preveč optimistični načrti lahko privedejo do finančnih zapletov, medtem ko bo skrbno načrtovanje zagotovilo nemoten potek prireditve. Medtem ko si vsi želimo, da bi bila zabava za dojenčka nepozabna, je pomembno, da ne presežemo svojih finančnih zmožnosti.

Upoštevajte želje bodoče mamice. Pri iskanju prizorišča za praznovanje rojstva otroka je ključno upoštevati želje bodoče mamice. Ali ima v mislih določeno temo za zabavo? Ali si želi bolj intimno druženje ali večji, bolj vpadljiv dogodek? Če bi raje imela intimno praznovanje, potem ne čutite pritiska, da bi povabili veliko število ljudi. Vse te odločitve so ključnega pomena za uspeh praznovanja nosečnosti in zagotavljajo, da bo ta posebna priložnost resnično odraz ljubezni in podpore, ki jo vsi čutimo do bodoče mamice in njenega nerojenega otroka.

Izberite przorišče v vaši bližini. Izbira prizorišča v bližini prihrani čas za potovanje ter olajša prihod gostov. Preverite dostopnost lokacije - ali je lahko dosegljiva z avtomobilom? Ali ima dovolj parkirnih mest za goste? Če načrtujete praznovanje na prostem, imejte v mislih rezervno možnost za primer slabega vremena. Nekatera prizorišča ponujajo kombinacijo notranjih in zunanjih prostorov, kar je lahko zelo praktično.

Izbor prave teme in dekoracije. Izbor prave teme in dekoracij je ključni del načrtovanja zabave za dojenčka. Prava tema ne samo, da doda čarobnost dogodku, ampak tudi pomaga usmeriti vse ostale elemente, kot so dekoracije, hrana in celo oblačila gostov. Nekatera prizorišča imajo določena pravila glede dekoracij, medtem ko druga morda ponujajo dekoracije ali vam dovolijo, da prinesete svoje. Izberite prizorišče, ki vam omogoča, da prostor prilagodite po svoje in ustvarite popolno vzdušje za goste in bodočo mamico.

Tukaj je nekaj priljubljenih tem za navdih za vaš baby shower:

  • Barvne teme glede na spol - It's a Boy! ali It's a Girl!
  • Nevtralne ali naravne barvne teme
  • Teme z otroškimi živalmi - sloni, zajčki, gozdne živali
  • Nebesna tema - sonce, luna, zvezde, mavrice
  • Cvetlična tema - idealna za popoldanski čaj

Toda ne glede na to, katero temo izberete, je najpomembnejše, da se osredotočite na praznovanje nosečnosti in prihajajočega rojstva otroka. To je konec koncev tisto, kar je resnično pomembno.

Vabila in potrditve udeležbe. Ko gre za potrditve udeležbe, je moja najboljša priporočilo, da bodite organizirani. Oblikujte seznam gostov in ga redno posodabljajte, ko prejmete potrditve. To vam bo omogočilo, da boste imeli pregled nad številom gostov in vam pomagalo pri načrtovanju hrane in pijače.

Možnosti cateringa: Hrana je ključni element vsakega praznovanja, in za baby shower obstaja veliko prikupnih tematskih jedi. Preverite možnosti cateringa, ki jih nudi prizorišče. Nekatera prizorišča imajo lastne catering storitve, medtem ko druga omogočajo, da pripeljete svojega ponudnika. Če raje pripravljate hrano sami, preverite, ali je na voljo kuhinja, ki jo lahko uporabite. Pri načrtovanju jedilnika upoštevajte morebitne prehranske omejitve in alergije gostov. Ključno je, da bo hrana povezala energijo, ki se bo ustvarila na tem čudovitem praznovanju in pričakovanju novega življenja.

Ne glede na to, ali je to vaše prvo DOJENČKOVO SLAVJE ali pa ste že uigrani in organizirate dojenčkove zabave kot po tekočem traku ????,  ne pozabite da je to vedno znova priložnost za praznovanje novega življenja. In to je tisto kar šteje.

Rojstvo je čudež, je pesem, je življenje.

Če pa želite, da vam dojenčkovo zabavo pripravimo mi, stopite v kontakt z nami.

Prostor za dogodke - NIX Event Venue

Igralnica Dolphy

Nina Kokelj - organizatorka dogodkov