5 TOP idej za izjemen team building!

 

 

Če je vaša naloga organizacija team building dogodka in se namesto z izzivi soočate s težavami, potem niste na pravi poti. Nič hudega, pripravili smo vam preprost ''recept'' kako vašo običajno službeno zabavo spremeniti v izjemen dogodek, ki bo ostal zapisan z velikimi črkami. Vse kar potrebujete je ekipa zagnanih sodelavcev, pozitiven pristop in veliko kave.

  1. VZEMITE SI ČAS

Organizacija team building dogodka zahteva svoj čas, zato si ne postavljajte prekratkih rokov, ki bodo vas in vse udeležene spravljale ob živce. Uživajte in zahtevno situacijo raje prespite. Tok tok, rešitev in dobra ideja se običajno pojavi kar sama. Predvsem pa se organizirajte tako, da boste na samem dogodku lahko uživali in imeli čas za svoje sodelavce, namesto da brezglavo letate naokoli. Team building nasveti vam pri tem lahko zelo koristijo. No, pa smo že pri našem drugem in verjetno najpomembnejšem nasvetu.

  1. RAZDELITE DELO IN ZAUPAJTE

Kmalu boste prišli do točke, da sami ne zmorete vsega in da so vaše ideje bolj podobne poslovilni zabavi kot navdihujočem team buildingu. Okoli sebe zgradite ekipo, ji razdelite naloge in najpomembneje, zaupajte vanjo. Morda ne bo vse narejeno čisto tako, kot ste si zamislili, kar pa ne pomeni, da ne bo dobro, le malo drugače. Namen team building dogodka je povezovanje, torej kako bolje uresničiti to idejo, kot se povezati dobro ekipo.  

  1. POSKRBITE ZA DOBRO VZDUŠJE

Poskrbite za dobro vzdušje že v ekipi, ki pripravlja dogodek. Tako se bo vsa pozitivna energija prenesla naprej na dejanski dogodek. Ste že sodelovali z nekom, ki se ves čas samo pritožuje. No, takšne osebe ne potrebujete v svoji ekipi in v podjetju, zato ga brez slabe vesti usmerite k konkurenci. Svojim gostom lahko že ob prihodu pripravite simpatično presenečenje, ki jih bo takoj spravila v dobro voljo.

  1. DOBRO IZBERITE AKTIVNOSTI

Skrbno izberite team building aktivnosti, nato pa dovolite, da se čarovnija zgodi sama od sebe. Nekateri gostje so bolj za igre brez meja, drugi za work shop delavnice, tretji si želijo ustvarjati foto mozaik. Skratka, možnosti je veliko zato vam med organizacijo na dogodek priporočamo, da upoštevate zgoraj navedene nasvete in ne pozabite na veliiiko kave. Seveda je logično, da teh aktivnosti ne potrebujete pripravljati sami. Raje izberite dobro agencijo, ki se ukvarja s team building programi in si tako prihranite veliko časa in skrbi.

  1. PRIPRAVITE KAKŠNO NEUMNOST

Stopite iz cone udobja in si dovolite pripraviti kakšno ''prijetno'' neumnost. Razmišljajte kot otrok. Recimo, da greste na morje. Otroci bodo zagotovo pomislili na morje in sladoled, med tem ko boste vi na pakiranje, hrano, težave na poti… Hmm in kdo ima bolj prav? No, na team buildingu raje razmišljajte kot otroci. Morda bo v vašem primeru zadostoval že malo bolj ''odštekan'' photo booth ali pa zabavne karaoke z znanim glasbenikom. V vsakem primeru si privoščite zadostno mero zabave in se ne sekirajte.

Organizacija team building dogodka naj bo prijetna zadolžitev, ki bo vašo ekipo postavila pred nove izzive in ne probleme ter vas motivirala, da boste pripravili izjemen dogodek. Moč navdiha se skriva v pravi ekipi in kaj je lepšega kot videti, da vaše ideje iz papirja zaživijo med drugimi.

 

Primeren prostor s čudovitim ambientom in dobro energijo za poslovne dogodke - NIX EVENT VENUE

 

V kolikor potrebujete pomoč pri organizaciji vašega naslednjega dogodka, smo vam na razpolago – info@nikina.euNIKINA EVENTS.

  

Nina Kokelj - organizatorka dogodkov