Kako pravilno določiti in sporočiti kodeks oblačenja vašim gostom za vaš poseben dogodek.

Pravila oblačenja pomaga nastaviti ton, standard in razpoloženje dogodka, medtem ko ohranja vizijo načrtovalca ali managerja. Tukaj je nekaj nasvetov za sporočanje pravilnega pravila oblačenja udeležencem.

Oblikovanje kodeksa oblačenja je lahko pomembno za določitev vašega dogodka, ustvarjanje določenega vzdušja ter zagotovitev, da so gostje obveščeni in udobni z izbiro obleke, ki jo oblečejo.

Pravila oblačenja lahko vpliva pozitivno ali negativno na dogodek in pomembno je, da to posredujete svojim udeležencem učinkovito, ker če gostje niso zadovoljni s pravili oblačenja, ki ste jo določili, ali pa je preveč specifična, bi lahko zasenčila vzdušje vašega celotenega dogodka.

Čeprav je včasih težko določiti kodeks oblačenja, se večina ljudi ne bi počutila udobno, če bi se pojavili v kavbojkah ali trenerkah na dogodku, ki je primeren za črno kravato. Za večino žensk je tudi pomembno, da na dogodek ne obujejo napačnih čevljev. Visoke pete se lahko vgreznejo v travo ali pa jih bolijo noge, če gre za veliko gibnja ali hoje. V teh situacijah lahko negativne izkušnje včasih popolnoma zasenčijo sam dogodek.

Nasveti, kako sporočiti kodeks oblačanja vašim gostom:

  1. Naj bo kedeks oblačenja že od začetka organizacije jasno oblikovan (na primer na vabilu), da imajo udeleženci dovolj časa za nakupovanje, zlasti za bolj specifično oblačenje. Naj gostje poznajo vse teme ali barvne kode, tako da jih lahko vključijo ob spoštovanju oblačil. Če je potrebna večja razlaga, specificirajete v vabili ali podrobno razložite na spletni strani dogodka in morda celo vključite nekaj slik.
  2. Ne pričakujte od udeležencev, da vam berejo misli, ker ste lahko hitro razočarani. Če ne želite, da gostje nosijo črno ali belo (ali rdeče itd.), potem jim to povejte. 8. Kako izbrati temo poslovnega dogodka?
  3. Medtem ko je kodeks za oblačenje zelo pomemben, lahko preveč strog ali specifičen kodeks negativno vpliva na dogodek, saj se gostje lahko počutijo neprijetno in neudobno. Podajte svojim gostom kar največ možnih, ne da bi jim strogo povedali, kaj storiti.
  4. Ključni del določitve kodeksa oblačenja je komunikacija. Je dogodek zunaj? In če je tako, je to pokrito? To omogoča udeležencem, da se odločijo, kaj bodo oblekli. Gostje lahko lahko vnaprej preverijo vreme, da se primerno oblačijo še vedno v skladu z določenimi merili. Ali bo trava? Naj vedo in to bo ženskam pomagalo, da se odločijo kaj obuti.
  5. Za večje dogodke postavite spletno stran s pogostimi vprašanji in natančneje opišite kodeks oblačenja, da gostje ne bodo zmedeni. Prav tako se lahko odločite objaviti kodeks na socialnih medijih pred dogodkom, da boste pravočasno razjasnili vsa vprašanja ali celo vspodbuli kreativnost gostov z objavljanjem idej, kako se obleči.

Dobro premišljen in predstavljen kodeks oblačenja lahko uporabite, da se udeleženci počutijo dobro in samozavestno, kar poveča možnosti, da bodo uživali na vašem dogodku. Navsezadnje natančno opredelite kodeks oblačenja dogodka in ga na pravilen način dostavite vašim gostom, da bodo res doživeli pravi pomen vašega dogodka in konec koncev, da si bodo dogodek zapolnili in o njem govorili.

Izberite inovativen kodeks oblačenja in vaši gostje bodo zadovoljni!

 

Primeren prostor s čudovitim ambientom in dobro energijo za poslovne dogodke - NIX EVENT VENUE

 

V kolikor potrebujete pomoč pri organizaciji vašega naslednjega dogodka, smo vam na razpolago – info@nikina.euNIKINA EVENTS.

  

Nina Kokelj - organizatorka dogodkov