Ugodne ideje oblikovanja prostora, ki bodo navdušile goste vašega dogodka

V trenutku, ko vstopite na dogodek, je oblikovanje in ureditev prostora najpomembnejša stvar, ki jo opazite. Zato mnogi organizatorji dogodkov zapravijo veliko denarja, da ustvarijo atraktivno in osupljivo vizualno podobo dogodka. A vendar, obsežen proračun za doseganje takih učinkov ni vedno nujno potreben. V nadaljevanju je zbranih nekaj nasvetov in idej, ki vam bodo pomagali, da boste očarali svoje goste tudi brez velikanskih denarnih vložkov.

  1. Kreativna razporeditev prostora

Že ko prvič vstopite v prostor začnite razmišljati o tem, kako bi ga najbolje izkoristili. Večina prostorov za dogodke ponuja veliko različnih možnosti, tako lahko že z nekaj ustvarjalnosti bistveno izboljšate izgled prvotnega prostora. Včasih že nekaj tako majhnega, kot postavitev miz v unikatno obliko ali uporaba odra na zanimiv način, pritegne pozornost obiskovalcev in vaš dogodek loči od ostalih. 

  1. Unikatna sedišča

Vsakdo med dogodkom potrebuje prostor, kamor se lahko usede, kajne? Samo zato, ker gostite tradicionalno poroko ali sestanek še ne pomeni, da morajo biti sedeži dolgočasni ali neudobni. Stoli so lahko odličen dodatek k vizualni obliki vašega dogodka, hkrati pa služijo svojemu namenu. Razporeditev stolov v krog, ki običajno velja za poroke, bi lahko delovala tudi na predavanju ali nastopu. Zelo priljubljen trend, ki vpliva tudi za večjo povezanost vaših gostov, pa je uporaba skupnih sedežev, kot so klopi ali zofe.

 

  1. Uporaba barv

Barva je sestavni del vizualne podobe dogodka. Mnogo načrtovalcev dogodkov barve v prostor vnese s postavitvijo velikih cvetličnih aranžmajev, ki pa so zelo dragi. Nepotrebnim stroškom se lahko izognemo, če barvo vnesemo z različnimi drugimi elementi kot so tekstil, krožniki, stoli… Barve lahko v prostor dodamo tudi z uporabo reflektorjev, sveč ali celo božičnih lučk. 

  1. Prezentacija hrane

Hrana je pogosto sama po sebi umetniško delo, ki prispeva k oblikovanju prostora. Različne užitne predmete lahko razporedite po mizah ali jih pripravite gostom po naročilu. Ti aranžmaji dodajo lep in vznemirljiv element, hkrati pa so nekaj, kar na dogodku v vsakem primeru morate imeti.

 

  1. Uporaba lokalnih umetnin ali fotografij

Zelo varčen način bogatenja vizualne podobe vašega dogodka je uporaba različnih umetniških del. Za pomoč se obrnite k lokalnim ali vzhajajočim mladim umetnikom, ki vam bodo prostor obogatili za precej ceneje, kot dobro uveljavljeni in poznani umetniki. Če vaš dogodek gostite v lokalni umetniški galeriji ali muzeju, pa je velik del vašega dekorja že vključen v prostor. V primeru dogodkov, ki so bolj osebne narave (kot poroka ali rojstni dan), pa za dekoracijo lahko uporabite tudi fotografije vaših strank. 

  1. Uporaba naravnih elementov

Narava lahko zagotovi veliko lepega okrasja, ki hkrati pomeni tudi visoke stroške. Tem se lahko izognemo z uporabo cenejšega travnatega cvetja, ugodno sezonsko ponudbo ali pa preprosto sami poiščemo material v naravi (denimo veje). Razmislite tudi, če bi dogodek gostili kar na prostem! Veliko porok, ki se odvijajo na prostem, je cenejših ravno zato, ker ne potrebujejo velike količine cvetličnih aranžmajev za dobro dekoracijo. 

  1. Blago in okrasni papirji

Blago in okrasni papirji zagotavljajo čudovite barve, hkrati pa odsevajo glavno temo dogodka. Lahko jih preoblikujete v dekor ali uporabne predmete kot so označevalci sedišč, program, darila za goste… Tudi drapiranje je en izmed načinov, kako z uporabo blaga popolnoma preoblikovati prostor. Velike prostore z draperijami razdelite na manjše enote ali jih obesite na strop, da je prostor videti bolj prijetno.

 

Oblikovanje vizualne podobe dogodka je za načrtovalca dogodka najbolj zanimiv del. Je možnost, da delujemo izven običajnih okvirov in smo pri tem kar se da kreativni. Obstaja neskončno idej in možnosti, ki pa morajo biti sprejemljive za vas in vaše stranke.

Naj vam zgoraj napisane ideje pomagajo pri preoblikovanju vašega naslednjega dogodka v uspešno zgodbo!

 

Primeren prostor s čudovitim ambientom in dobro energijo za poslovne dogodke - NIX EVENT VENUE

 

V kolikor potrebujete pomoč pri organizaciji vašega naslednjega dogodka, smo vam na razpolago – info@nikina.euNIKINA EVENTS.

  

Nina Kokelj - organizatorka dogodkov