6 nasvetov, s katerimi boste uresničili svoje zamisli in pripravili odlično predstavitev novega izdelka

Predstavljajte si, da ste v vašem podjetju dolgo časa pripravljali nov izdelek in končno je prišel dan, ko ga boste lahko lansirali na tržišče. V podjetju vlada izjemno vznemirjenje in pozitivna energija. Celotna ekipa, od razvoja do marketinga, je navdušena in ponosna, saj je ta izdelek rezultat dolgotrajnega truda in sodelovanja na vseh nivojih. Zavedate se, da gre za prelomni trenutek, ki bi lahko vaše podjetje dvignil na novo raven in prinesel številne priložnosti za rast in uspeh.

Odlično organiziran dogodek za lansiranje novega izdelka na trg vam omogoča, da učinkovito predstavite izdelek, ustvarite zanimanje, dobite prodajne priložnosti in povečate prepoznavnost, kar prispeva k uspehu izdelka in podjetja kot celote.

Na dogodku lahko:

 • Predstavite izdelek: Na dogodku lahko na atraktiven in premišljen način predstavite svoj najnovejši izdelek strankam, partnerjem in medijem.
 • Vzbudite zanimanje: S tem, ko ustvarite zanimivo in interaktivno izkušnjo, vzbudite zanimanje za izdelek.
 • Pridobite prve kupce: Na dogodku lahko že sklenete prodajo, saj imate priložnost neposredno komunicirati s potencialnimi kupci in jim predstaviti prednosti izdelka.
 • Povečate prepoznavnost: Udeleženci bodo na dogodku spoznali vaš produkt in delili svojo izkušnjo na družbenih omrežjih, kar posledično ustvarja dodatno zanimanje za izdelek in vpliva na prodajo in uspeh izdelka na trgu.
 • Ustvarite navdušenje: Pozitivna energija in navdušenje, ki ga lahko ustvarite na dogodku, se preneseta na širše občinstvo, kar lahko vodi do povečanja povpraševanja in boljše prodaje v prihodnosti.

Kako pa se lotiti organizacije takšnega tipa dogodka?

Z vami delim 6 nasvetov, s katerimi boste uresničili svoje zamisli in pripravili odlično predstavitev novega izdelka:

 1. Izberite kraj, ki je zanimiv, vendar ne zasenči vašega izdelka.

Seveda želite, da je poudarek na izdelku in ne na kraju dogodka. Kljub temu pa odlično prizorišče za vaš poslovni dogodek zagotovo pomaga pri trženju izkušnje udeležencev. Če je mogoče, poskusite izdelek povezati s krajem dogodka.

 1. Izberite nepozabno temo za dogodek

Tema dogodka mora biti povezana z izdelkom, ki ga promovirate, ali vsaj z vašo industrijo. To zagotavlja, da je dogodek relevanten in zanimiv za udeležence.

Dogodek je odlična priložnost, da izdelek predstavite udeležencem na način, da se z njim resnično seznanijo. To pomeni, da jim omogočite, da izdelek preizkusijo, vidijo, kako deluje, in razumejo njegove prednosti.

Ko se udeleženci bolje spoznajo z izdelkom, obstaja večja verjetnost, da se bodo navdušili nad njim in postali njegovi zagovorniki. To pomeni, da bodo širili pozitivne informacije o izdelku in ga priporočali drugim, ko bo lansiran na trg.

Razmisliti je treba tudi o darilih za udeležence, ki so povezana s temo dogodka in izdelkom. Ta darila naj bodo privlačna in uporabna, da bodo udeležence spominjala na vaš novi produkt.

 

 1. Načrtujte zanimivo zabavo na dogodku

Dogodek mora biti informativen, kar pomeni, da udeleženci dobijo pomembne informacije o izdelku. Vendar pa mora vključevati tudi element zabave, da bo bolj privlačen in nepozaben.

Obstaja več načinov, kako vključiti v dogodek zabavo:

 • Izkoristite prizorišče: Če ima prizorišče plesišče, lahko dogodek zaključite s plesom.
 • Najemite stand-up komika: Komik lahko v svojo točko vključi vaš izdelek, kar lahko zabavno predstavi ključne prednosti izdelka.
 • Pripravite kakšno zanimivo tekmovanje, ki vključuje vaš izdelek ali blagovno znamko.

Možnosti je veliko.

Cilj je, da se udeleženci zabavajo in morda osvojijo nagrado, hkrati pa se spoznajo z vašim izdelkom. Tako raste navdušenje nad izdelkom in začnejo se širiti pozitivne informacije o njem.

 

 1. Načrtno določite čas dogodka

Dogodek lahko organizirate na sam dan lansiranja izdelka, kar ustvari takojšnjo pozornost in navdušenje. Alternativno lahko dogodek organizirate nekaj dni pred lansiranjem izdelka, kot napovednik. V tem primeru je pomembno, da dogodka ne organizirate preveč zgodaj, saj želite, da je pričakovanje ob lansiranju največje. Priporočljivo je, da dogodek poteka največ dva tedna pred datumom lansiranja.

 

 1. Ustvarite pričakovanje pred dogodkom
 • Družbena omrežja: Objavite napovednike, zanimive slike in videe, ki vzbujajo zanimanje, vendar ne razkrijejo preveč.
 • E-poštni marketing: Pošljite ekskluzivno e-pošto s povabilom na dogodek.
 • Teaser kampanje: Uporabite kratke oglase in promocijske materiale, ki namigujejo na prihajajočo inovacijo.

Glavni cilj je privabiti udeležence na dogodek, ne pa neposredno promovirati izdelek. Zato naj bo izdelek omenjen le mimogrede, da se ohrani osredotočenost na dogodek.

Organizirajte lahko natečaj na družabnih omrežjih, kjer zmagovalec prejme brezplačno vstopnico za dogodek ali celo sam izdelek. To lahko poveča angažiranost in zanimanje za dogodek. Zmagovalcu natečaja lahko izdelek predstavite na samem dogodku, kar dodatno poveča zanimanje in privlačnost sodelovanja v natečaju.

 

 1. Spremljajte in merite uspeh po dogodku

Po nekaj dneh navdušenje nad novim izdelkom običajno nekoliko upade.

Vendar pa je dan po dogodku pomemben trenutek, ko lahko podaljšate to navdušenje in povečate prodajo, še posebej med tistimi, ki na dogodku niso opravili nakupa.

Nadaljujte z aktivnostmi na družbenih omrežjih, podobno kot ste to počeli pred dogodkom. Objavljajte slike, videe in pričevanja z dogodka ter spodbujajte ljudi, da delijo svoje izkušnje.

Uporabite isti hashtag, ki ste ga uporabili za dogodek, da ohranite kontinuiteto in olajšate iskanje vsebine, povezane z izdelkom.

Pošljite e-mail sporočila udeležencem z dodatnimi informacijami o izdelku, posebne ponudbe ali spodbude za nakup.

Celotni namen je, da se o izdelku govori še nekaj tednov po lansiranju na trg. To bo pomagalo ohraniti pozornost občinstva, povečalo prepoznavnost izdelka in spodbudilo dodatno prodajo.

To so le osnovni koraki, ki jih morate opraviti za uspešno predstavitev vašega novega izdelka.

 

Organizacija poslovnega dogodka ni majhna naloga. Vključuje veliko načrtovanja, koordinacije in pozornosti do podrobnosti, da bi zagotovili uspešen dogodek.

Tukaj nastopimo mi. V NIX Event Venue razumemo, da je vsak dogodek poseben.

Naša ekipa je tukaj, da vam olajša proces načrtovanja in izvedbe, in vam zagotovi, da bo vaš naslednji veliki dogodek uspešen in predvsem zabaven. Obrnite se na nas in skupaj bomo zasnovali dogodek, ki bo presegel pričakovanja vaših udeležencev.

Stopite v stik z nami, da skupaj ustvarimo dogodek, ki bo odseval vašo vizijo in navdušil vaše goste.

 

Nina Kokelj - organizatorka dogodkov