8 korakov, da boste lažje začeli z organizacijo vašega dogodka!

Če še nikoli niste načrtovali poslovnega dogodka, se vam ta naloga lahko zdi zastrašujoča, vendar ni tako. Za vas imamo 8 osnovnih korakov, da boste lažje začeli z organizacijo vašega dogodka.

Poslovni dogodki se dogajajo zaradi različnih razlogov. Vaše podjetje morda potrebuje samo malo moralne spodbude in malo izobraževanja, da bi dobili vse poslovne partnerje na isto lokacijo, ali odšli na trening vikend za vaše zaposlene, mogoče team buling za management. Ne glede na vaše razloge, obstajajo določeni koraki za načrtovanje korporacijskega dogodka. Če sledite tem 8 korakom, bo načrtovanje vključevalo veliko manj stresa, kot če poskušate na novo odkrivati postopke.

Poslovni dogodek

Če je breme načrtovanja poslovnega dogodka padel v vaše naročje, ste nedvomno pod stresom. Organiziranje dogodkov je težko, še posebej, če se z organizacijo dogodkov še niste nikoli srečali. Organizacija dogodka vašega podjetja vključuje malo več kot slediti nizu korakov, vendar skrbno sledite tem korakom in nihče ne bo vedel, da vaš dogodek ni organiziral profesionalni organizator dogodkov.

  1. Določite temo dogodka! Ne glede na to, ali gre za usposabljanje, team buliding, poslovno zabavo ali gala večerjo, morate določiti temo, ki bo povezovala dogodek v celoto. Odločitev o temi bo vodilo za vse druge vidike načrtovanja.
  2. Določite realen proračun! Ni vam potrebno določiti vsako točko proračuna posebej, morate pa imeti jasno predstavo o tem, koliko boste porabili za dogodek. Poleg tega, morate imeti približne ocene o tem, kako kakšni bodo stroški različnih vidikov proračuna, kot so hrana, zabava, prostor, dekor, zabava, nastanitev,…
  3. Poiščite primerne prostore in dobavitelje! Za vaš dogodek potrebujete prostor. Druge stvari, ki jih morda potrebujete so hrana, oprema, avdio-vizualna oprema, zabavna animacija in podobno. Dogovorite se za sestanke z dobavitelji, da dobite cene za storitve, ki jih potrebujete.
  4. Dogovorite se za končni meni! Upoštevajte vse možnosti pri prehrani, tako da bo zadovoljilo vse potrebe gostov.
  5. Priskrbite dekoracijo, primerno tematiki! Naredite to, ko se že dokončno odločite za prizorišče dogajanja, saj bo dekoracija del prizorišča.
  6. Pošljite vabila! To lahko storite z navadno pošto ali po elektronski pošti, v kolikor pa to naredite skupaj, je to najboljši način.
  7. Ustvarite obsežen seznam opravkov! Potrebno je imeti glaven seznam vseh nalog, ki jih je potrebno narediti pred dogodkom. Nalogam dodajte rok, ko je potrebno, da je naloga končana. Vključite še odgovorne osebe za posamezne naloge. Teden dni pred dogodkom, če so vse naloge končane po razporedu.
  8. Določite osebo za koordinacijo na dogodku! To je oseba, ki bo na dan dogodka postorila vse, kar je potrebno, da se dogodek odvija po planu. Za večje dogodke boste potrebovali več oseb, odgovornih za različna področja.

Medtem ko se vam zdi, da je bila organizacija vašega dogodka ena izmed najbolj stresnih izkušenj vašega življenja, pa boste na samem dogodku junak dneva. Ko vsi vidijo kako dobro je dogodek izpeljan in vas pohvalijo za dobro organizacijo, ne pozabite na vse ostale, ki so vam pomagali izpeljati popoln poslovni dogodek.

Želimo Vam Uspešen Dogodek!

 

Primeren prostor s čudovitim ambientom in dobro energijo za poslovne dogodke - NIX EVENT VENUE

 

V kolikor potrebujete pomoč pri organizaciji vašega naslednjega dogodka, smo vam na razpolago – info@nikina.euNIKINA EVENTS.

  

Nina Kokelj - organizatorka dogodkov